İnsanlara karşı tutum

outbreak eski halinde sezon başlarında insanlar birbirine yardım edip sürekli yardımlar yaparak evrene karşı gelircesine iyi bir tutum gösteriyordu. Bende insanlara yardım ediyordum yalan yok ama bu bir süre sonra çirkin bir hal aldı. Yani rol evreni zaten çok kötü bir yer havasında olduğu için iyilik meleği rolü biraz kötü kaçıyordu. Şuanda siz neyi destekliyosunuz aceba. Yolda gördüğünüz insanı güvenmeyip işkence edercesine sorgulamak mı yoksa ona malzeme verip yoluna göndermek mi ? İnsan kazanmak mı?

Merak ettim size sormak istedim.?

4 Beğeni

Her oyuncu aynı şeyleri yaparsa ve herkes iyi herkes kötü olursa rol yapmamızın bi anlamı kalmaz. Kötü karakterler açılacak ki iyiliğin bi anlamı olsun.

Bir oyuncu olarak kendi fikrimi belirtmek istiyorum, bulunduğumuz evren ve şartlar iyi veya kötü olmayı çok etkileyecektir. Outbreak’te oynadığım sıralarda en çok sıkıntısını çektiğim şey yiyecekti ve aç olan bir insan karnını doyurmak için herşeyi yapabilir, bu yüzden tek tavsiyem insanlara çabuk güvenmeyin, yaşadığım bir olaydan örnek vereyim, sadece paleto içinde insanlarla loot yapmaya gidelim mi beraber dedikten sonra dışarda soyanları gördüm, apokaliptik bir dönem de bunu gerektirir. Kime güvenip kime güvenmeyeceğinizi iyi seçmeniz lazım. 10 saniye rol yaptığınız insana güvenirseniz soyulmanız veya ölmeniz çok büyük bir olasılık, özellikle güvenli bölgeler dışında insanlarla rol yapmaya çalışmak mantıksızca, kimin iyi kimin kötü olduğunu bilmediğim için böyle bir durumda kendimi ve arkadaşlarımı riske atmam

2 Beğeni

Bulunduğumuz evren şartları korkunun hüküm sürdüğü ve kime güvenip güvenilmeyeceği sorusun da çoğu karakterin ortak özelliği olan güven sarsılması hakim olmalı bence.Gördüğümüz her bir kişiye yardım etmek günümüz dünyasında da olmayan bişey ki o evrende her türlü ihaneti,tuzağı düşünmek ve bunu göz önüne sermek lazım. Benim fikrim şudur ki insanların tabi ki birbirine yardım edebileceği durumlar da olmalı fakat dediğim gibi bulunduğumuz evreni unutmamalı ve yoldan geçen birine hemen silah veyatta benzeri yardımlar yapılmamalı.Onunla konuşmalı ve onun iyi niyetini gerçekten anlayana kadar onunla belirli rollere girilmeli diye düşünüyorum. Aksi takdirde bugün yardım yaptığınız kişinin size büyük zayiatlar vermiyceği meçhul :slight_smile:

1 Beğeni

Siyaset bilimi sosyolojiye giriş dersi insan hakkında şunu söyler " İnsan doğası gereği iyi veya kötüdür veyahut insan …'dır tarzı bütün genellemeler istisnalar kaideyi bozduğundan ötürü yanlıştır . Bir şeyin nesnel olabilmesi için herkes tarafından kabul görmesi değil , tez , antitez ve sentez ile teorik olarak kabul görmesi gerekir . Bu kabul zaman içerisinde gelişmeler ile değişebilir . İnsanlığın doğasında vahşet var ne yazık ki bu durum çıplak göz ile yüzyıllardır gözlemlenebilen ve açıkça nesnelliği pek az sorgulanan bir durum . Modern ve uygar toplumun babaları olarak kabul edebileceğimiz Nietzche , Freud , Dostoyevski , Tolstoy gibi isimler farklı konularda farklı tezlere sahip kimseler , toplum bilimciler ve bu gibi nice insanların 1. Dünya savaşından beridir bu tarz apokaliptik senaryolar hakkında hem bilim hem sanat dünyasında bitmek bilmeyen bir tartışma var . Bu konuda yazılan ilk romanlardan tutun modern bilimkurgu eserlerine kadar yapılan değerlendirme ve eleştiriler ile dünya tarihinde bulunan bir çok olayı ele alarak bu durumu kendimce değerlendirmek istiyorum . Öncelikle bilimsel olmayan yani daha doğrusu bilim çevreleri tarafından o kadar da kabul görmeyen ama varlığından söz edilen insanlık tarihinin ilk " mass cannibalism " olayına imza atmış ilk insan türü olarak modern homo sapiens son büyük buzlanma döneminin ortalarında ortaya çıkmış ve kendisinden daha büyük bir vücudu ve beyni olan homo neandertalleri azalan yiyecekler ve kalın derileri için avlayarak tüketmişlerdir . Henüz başkalışımının ilk basamağında böyle bir olaya imza atan bir türün yıllar geçtikçe beyin kıvrımları artan yani daha da zekileşmesi ile daha büyük vahşet olaylarına imza atması muhtemel ve mümkündür . Bunun yanında yine böyle bir evrende modern insanların bütün koşullara rağmen en fazla 200 gün kadar dayanabileceği ve genel ölüm sebebinin susuzluk olacağı düşünülmekte . Bu durumun kaynağını hatırlamıyorum eğer araştırıp bulabilirsem buraya atarım , Böyle olgular hesaba katıldığında aslında toplam 15 seneden fazladır bu evrende bir şekilde hayatta kalmış insanların iki türlü de ne yapabileceklerini kestirmek belirsiz . Bir kere ruh sağlığı bozulmamış kimseyi bulabilmek imkansızdır . Bu zamana kadar her gece korkuyla uyuyan ve hormonları bundan etkilenen ne erkeklik nede kadınlık hormonları beslenme’den ötürü salgılanmayan stesten ve hijyen eksikliğinden saçları dökülmüş en kötüsü de öldürmeye alışmış insanların olduğu bir evrende elbette orman kanunları geçerlidir . herhangi ahlaki etik bulunmayan , yasa kanun tarzı , soyut ahlaki mekanizmaların bulunmadığı bir evrende ancak bireyleri hayatta tutan şey vicdandır . Birini öldürmek sıradanlaşırsa daha da kötüsü beneficalize olursa bir takım şeyler kaçınılmazdır , buna rağmen bazı şeyler insanın elindedir . İyi veya kötü olmak en çok bu çağda önemlidir .

2 Beğeni

Baykuş’a katılıyorum, kişinin yarattığı karaktere göre vereceği tepkilerde değişir, ki bu yüzden rol yapıyoruz. Benim karakterimden örnek verecek olursam ne güvenme eğiliminde ne de soyma, karakterime göre önemli olan en büyük etken yaşadığımız şeylerin normal olmadığını herkesin fark etmesi. Kendince farklı teorileri olduğundan büyük bir deneyin içerisinde yer aldığımızı düşünüyor, haliyle savaşmak yerine araştırmayı tercih ediyor. Tabii ki kötü karakterlerde olacak fakat herkes her gördüğünü vurursa olayın zombi pvp sunucularından farkı olmaz, bu yüzden farklı karakterler lazım. Kaldı ki ben herkesin iyilik meleği olduğunu da düşünmüyorum, bir gün içerisinde dört kere soyulduğumu, soyulmadığım halde durduk yere vurulduğumu hatırlıyorum.

3 Beğeni

O iyi olan insanlardan birisi olarak bir rol örneği göstermek istiyorum.
Kişiye yaklaşıyoruz (yaklaşık 9 kişiyiz) yaklaştığımızda sayılarının 3 veya 4 olduğunu görüyoruz kendilerini üstlerindeki kıyafetleri kullandıkları silahları inceledikten sonra bize olan tutumlarını gözlüyoruz ve ardından yaklaşma veya uzak durma kararı alıyoruz. direkt olarak yardıma ihtiyacı olduğunu taklit edip üstümüze gelseler dahi emniyetimizi sağlıyoruz ve bunu yapıyoruz.
yardım rollerinin birçoğunu biz yaptık ve her seferinde aynı protokol uygulandı, yeri geldi sayımız 3 oldu 1 kişiye yardım ettik yeri geldi 2 olduk 1 kişiden kaçtık.
Diyeceğim o ki bu rolu yapan insanlara karşı olan tutumunuz sunucunun aynı zamanda yeni oyuncularının sunucuda kalıp kalmayacağını da etkiliyor. ayrıca sana ima etmiyorum fakat evreni bahane gösterip fırsatçılık yapıp red zone köşelerinde HAYATLARINI TEHDİT ETTİĞİ İÇİN çevredeki herkesi öldüren insanlar da vardı.
İyilik meleği rolü saf karakterde döner. saf karakterde erken ölür yada bir anda birisine suikast düzenler.
iyi forumlar.

4 Beğeni